Пт
17.05.2024
15:54
Форма входу

Афоризми про їжу
Еда - существенная часть сбалансированной диеты. Фран Лебовиц
Пошук
Категорії розділу
перші страви [10]
другі страви [10]
десерти [5]
салати [10]
напої [5]
Time Zero
Хмарка тегів
Святкуємо цим днем
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний сайт

Україномовний інформаційний сайт

Головна » Статті » Рецепти » другі страви

Жюльєн з курки і грибами


Ингредиенты:

  • Інгредієнти для 5 великих порцій:
  • Куряче філе - 500 г,
  • Печериці - 600 г,
  • Цибуля ріпчаста - 4шт,
  • Вершки 15% жирності - 500 мл,
  • 300 г твердого сиру,
  • Крохмаль - 2 ст.л. без гірки,
  • Холодна вода - 100 мл,
  • Рослинна олія для смаження,
  • Сіль, чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
Курку відварити, порізати смужками, обсмажити до легкої рум'яності (якщо не солили при варінні, то підсолити).Печериці порізати на тонкі пластинки і випарувати з них на сковороді воду, посолити, дати трохи підрум'янитися, але не пересушити, щоб гриби залишилися соковитими. Окремо обсмажити цибулю, нарізану теж тонкими пластинами, посолити. В кокотницю (якщо немає, то можна у форму для випікання) викладаємо шарами: курка, цибуля, гриби. Приготувати соус. У воді розвести крохмаль і тонкою цівкою, помішуючи, влити в киплячі вершки, варити на повільному вогні до загустання (консистенція типу рідкий кисіль). Коли загусне, зняти з вогню, додати сіль і перець за смаком та половину натертого на дрібній тертці сиру. Ретельно розмішати, полити соусом курку, цибулю та гриби так, щоб злегка покрився верхній шар. Сиром, що залишився посипати зверху і відправити в духовку при температурі 220° на 5-7хв, поки сир не почне підрум'янюватися.
Категорія: другі страви | Додав: Lena (19.03.2012)
Переглядів: 734 | Теги: гриби, Курка, Жюльєн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0



Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]