Приготування: Стегенця помити, розрубати на невеликі порції. Зробити
маринад: натовкти або дрібно
нарізати часник, натерти на тертку корінь імбиру (якщо немає свіжого, можна
використовувати мелений. Потім додати мед і сік половинки або цілого лимона. Звичайно ж посолити, додати перець чорний, білий і пару зерен кардамону (якщо є). Цим маринадом ретельно обмазати стегенця, накрити і відправити в холодильник хоча б на пару годин. Кожне стегенце вмочити в той же маринад і відразу ж у кунжутне насіння (або
посипати ними) і обсмажувати на сковороді в невеликій кількості
рослинного або оливкового масла. Після
появи золотистої скоринки відправляємо стегенця в духовку,
можна з гарніром, наприклад картоплею, який теж можна попередньо
обсмажити. Перед подачею на стіл стегенця поливають журавлинним соусом і прикрашають ягодами журавлини. Для журавлинного соусу - видавити сік з ягід журавлини. Якщо
в нього не додавати для густоти, наприклад, крохмаль, то колір соусу
буде яскравим, гарним і прозорим, а смак - незрівнянним!! Смачного!!!