Пт
17.05.2024
19:16
Форма входу

Афоризми про їжу
Нужно есть, чтобы жить, а не жить, чтобы есть. Сократ
Пошук
Категорії розділу
перші страви [10]
другі страви [10]
десерти [5]
салати [10]
напої [5]
Time Zero
Хмарка тегів
Святкуємо цим днем
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний сайт

Україномовний інформаційний сайт

Головна » Статті » Рецепти » другі страви

Стегенця в кунжуті


Інгредієнти:
  • стегенця курячі - 2шт.
  • мед - 1-2 ст. л.
  • кунжутне насіння
  • часник - 2 зубчики
  • корінь імбиру - 1 шт.
  • лимон - 1 шт.
  • перець білий, чорний
  • кардамон
  • журавлина
Приготування:
Стегенця помити, розрубати на невеликі порції. Зробити маринад: натовкти або дрібно нарізати часник, натерти на тертку корінь імбиру (якщо немає свіжого, можна використовувати мелений. Потім додати мед і сік половинки або цілого лимона. Звичайно ж посолити, додати перець чорний, білий і пару зерен кардамону (якщо є). Цим маринадом ретельно обмазати стегенця, накрити і відправити в холодильник хоча б на пару годин. Кожне стегенце вмочити в той же маринад і відразу ж у кунжутне насіння (або посипати ними) і обсмажувати на сковороді в невеликій кількості рослинного або оливкового масла. Після появи золотистої скоринки відправляємо стегенця в духовку, можна з гарніром, наприклад картоплею, який теж можна попередньо обсмажити. Перед подачею на стіл стегенця поливають журавлинним соусом і прикрашають ягодами журавлини. Для журавлинного соусу - видавити сік з ягід журавлини. Якщо в нього не додавати для густоти, наприклад, крохмаль, то колір соусу буде яскравим, гарним і прозорим, а смак - незрівнянним!! Смачного!!!
Категорія: другі страви | Додав: Lena (19.03.2012)
Переглядів: 1183 | Теги: кунжут, Стегенця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0



Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]