Пт 17.05.2024 15:36 |
Вітаю Вас Гость Головна | Реєстрація | Вхід | RSS |
Афоризми про їжу |
---|
Женщины едят за разговорами, мужчины разговаривают за едой. Малькольм де Шазаль |
Time Zero |
---|
|
Статистика |
---|
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Інформаційний сайт
Україномовний інформаційний сайт
Баклажани "туфельки"
Інгредієнти:
- 200 г м'яса (або фаршу)
- баклажани - 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- помідори - 1 шт.
- зелень
- сіль
- перець
- масло рослинне (в оригіналі - оливкова олія)
Для соусу Бешамель:
- молоко - 1 ст.
- кукурудзяна мука (можна замінити звичайним борошном) - 2 ст.л.
- яйця - 1 шт.
- масло рослинне - 2-3 ст.л.
- сіль
- перець
- мускатний горіх - щіпка
Приготування: Баклажани вимити, зрізати вздовж невелику частину (щоб були схожі на туфельки), хвостик краще не зрізати. Внутрішню частину баклажанів вирізати і вийняти за допомогою ложки. Баклажани натерти сіллю і залишити приблизно на півгодини, потім промити і злегка обсмажити з двох сторін на рослинній олії. Приготувати фарш, можна використовувати будь-яке м'ясо. Цибулю нарізати півкільцями (або дрібно за бажанням) і злегка обсмажити на рослинному маслі, потім додати фарш, також обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками і з'єднати з фаршем. Додати сіль, перець, дрібно посічену зелень і тушкувати десь 30хв. Приготувати соус Бешамель: Молоко розігріти в каструльці, окремо розвести борошно невеликою кількістю молока, щоб не було грудочок. Потім борошно з молоком поступово влити в каструльку з теплим молоком, постійно помішуючи. Додати сіль, перець, олію та помішувати, поки соус не загусне. Окремо збити яйце і поступово додати в трохи охолонувший соус, постійно помішуючи. Соус готовий! Баклажани нафарширувати отриманою сумішшю, зверху полити соусом, можна посипати натертим сиром і запікати в духовці 30хв до готовності. Смачного!!!
|
Категорія: другі страви | Додав: Lena (20.03.2012)
|
Переглядів: 715
| Теги: туфельки, Баклажани
| Рейтинг: 5.0/1 |
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі. [ Реєстрація | Вхід ]
|