Пт
17.05.2024
15:36
Форма входу

Афоризми про їжу
Женщины едят за разговорами, мужчины разговаривают за едой. Малькольм де Шазаль
Пошук
Категорії розділу
перші страви [10]
другі страви [10]
десерти [5]
салати [10]
напої [5]
Time Zero
Хмарка тегів
Святкуємо цим днем
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний сайт

Україномовний інформаційний сайт

Головна » Статті » Рецепти » другі страви

Баклажани "туфельки"


Інгредієнти:
  • 200 г м'яса (або фаршу)
  • баклажани - 2-3 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • помідори - 1 шт.
  • зелень
  • сіль
  • перець
  • масло рослинне оригіналі - оливкова олія)

Для соусу Бешамель:
  • молоко - 1 ст.
  • кукурудзяна мука (можна замінити звичайним борошном) - 2 ст.л.
  • яйця - 1 шт.
  • масло рослинне - 2-3 ст.л.
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх - щіпка
Приготування:
Баклажани вимити, зрізати вздовж невелику частину (щоб були схожі на туфельки), хвостик краще не зрізати. Внутрішню частину баклажанів вирізати і вийняти за допомогою ложки.
Баклажани натерти сіллю і залишити приблизно на півгодини, потім промити і злегка обсмажити з двох сторін на рослинній олії. Приготувати фарш, можна використовувати будь-яке м'ясо. Цибулю нарізати півкільцями (або дрібно за бажанням) і злегка обсмажити на рослинному маслі, потім додати фарш, також обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками і з'єднати з фаршем. Додати сіль, перець, дрібно посічену зелень і тушкувати десь 30хв.
Приготувати соус Бешамель:
Молоко розігріти в каструльці, окремо розвести борошно невеликою кількістю молока, щоб не було грудочок. Потім борошно з молоком поступово влити в каструльку з теплим молоком, постійно помішуючи. Додати сіль, перець, олію та помішувати, поки соус не загусне. Окремо збити яйце і поступово додати в трохи охолонувший соус, постійно помішуючи. Соус готовий! Баклажани нафарширувати отриманою сумішшю, зверху полити соусом, можна посипати натертим сиром і запікати в духовці 30хв до готовності. Смачного
!!!

Категорія: другі страви | Додав: Lena (20.03.2012)
Переглядів: 715 | Теги: туфельки, Баклажани | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0



Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]